Den unga generationen

“Vänj den unge vid den väg han ska vandra så viker han inte av från den när han blir gammal”, står det i Bibeln (Ords 22:6). Men vad betyder det i dagens individualistiska samhälle? I detta nätverk vänder vi oss till dig som är vuxen och som finns nära barn och unga. Du kan till exempel vara förälder, mor- och farförälder, lärare eller barn- och ungdomsledare. På Bibelns grund vill vi utmana den sekulariserade världen, fördjupa relationerna mellan generationerna och hjälpa barn och unga att vara överlåtna lärjungar till Jesus idag.

Nätverket leds av Olof Brandt (förälder och generalsekreterare Bibeln idag), Sofia Ödman (förälder och barn- och ungdomspedagog Roseniuskyrkan) och Sara Strålin (förälder, jourhem och pedagog).

Fredag

13.30–15.30: Den unga generationen – en vision för nätverket. ”Anpassa er inte efter denna världen”, säger Bibeln (Rom 12:2), hur möter och leder vi barn och unga i deras vandring?

Lördag

10.30–12.00: Barn och unga lever i en sekulär värld och möter ständigt svåra frågor. Hur möter vi deras frågor på ett kärleksfullt och innehållsrikt sätt?

13.30–15.30: Du står inte ensam! Hemmet är den centrala växtplatsen för barn och unga – hur kan församlingen vattna, göda och förädla denna växt? Hur samarbetar kyrkan och hemmet? Vad händer när hemmet inte fungerar?